2014. április 15., kedd

A jelszó: természetesség


Néhány éve kezdődött, és ma is tart, hogy trendi visszatérni a gyökerekhez. Elkezdtük például újra használni nagymamáink főzési praktikáit, szeretünk öko házakban lakni, visszatértünk a natúr színekhez, hangulatokhoz, és imádjuk a természetes dolgokat. Így van ez a gyerekek játékaival, vagy a nagyi fonalával is.



Miért? Mitől jobb például egy papírból készült kastély, mint egy fröccsöntött műanyag?  Mennyivel puhább tapintású egy természetes alapanyagú fonalból készült pulcsi?

A természetes dolgok szeretete benne van a génjeinkben. Ráadásul a környezetünknek is jó, ha újra felhasználható, vagy akár természetesen lebomló anyagokkal vesszük körül magunkat. Még jobb, ha mindezeket magunk készítjük el.

Csináljunk hétvégente a családdal közösen valami kreatívat! Nem kell egyből a legnehezebben elkészíthető dologgal indítani. Kezdésnek hajtogassunk origami madarat, aminek a szárnyát és a csőrét a família legkisebb tagjai színezhetik majd ki, vagy csináljunk csákót, amivel a fejünkön bemasírozhatunk a fából készült bunkerbe, amit az előző héten apával épített a gyerek. Aztán fessük le vízfestékkel annak a papír kastélynak a falait, amit a nagyitól kaptunk! Élvezzük ki a teremtés örömét, a közös munkát, és adjuk át ezt a szeretetet a körülöttünk élőknek is! Játsszunk természetesen!

fotó: Galló Krisztina by fotogallo

A koronákat és a baldachint Szerényi Katának és a The P. Shop Fairynek,
a kastélyt a Minigreeniesnek, a fonalakat a Barka Fonalnak, a táskát pedig Edushkának köszönhetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése