2014. augusztus 31., vasárnap

Menta nyár



A naplementékben már hátunkra vetett kardigánban gyönyörködünk, a tücsökzene is halkabb lett, a tóbalóbázott lábunk már didereg egy kicsit, és hűvösek lesznek a reggelek. Lassan búcsúzik a nyár. Megtanultam, nem szomorkodni miatta, ahogy régen tettem és igyekszem elnyújtani a nyár édes érzését és lelkesen készülődni az ősz nyújtotta szépségekre.





Nálunk még szeptemberben is egy kicsit nyár lesz, úgy döntöttem. A veteményesben még burjánzanak a zöldségek, minden madárdalos napunkat ott kezdjük egy kosárkával és leszedjük a paradicsomokat, petrezselymet, hagymát a kertben megterített reggelihez. Szeptemberben érik a füge, úgyhogy lesz még idén nyáron lekvárbefőzés is.


Kezdődik az iskola, óvoda, különórák, rohanás. Jó lenne, ha a hétköznapok sem a túlélésről és a hétvégevárásról szólnának csupán, így apró élménycsomagokat tervezek az egyszerű hétfőkre, keddekre…..péntekekre is. Egy finom házi szörp, egy csomag új filctollkészlet, egy „régiúj” képkeretbe foglalt nyári fotó, egy esti séta, egy jó film, csillagnézés, pokrócba burkolózós esti baráti beszélgetések a kertben…..Mert minden apró élménypillanat beépül, nyomot hagy és meghatároz minket.




Szeretettel, Évi és Kriszta


Menta Magazin nyári számát itt olvashatjátok.



fotó és szöveg: Galló Krisztina fotogallo

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése