2013. június 11., kedd

Gofriból lett spárgássorozat


Na, jöttök? Van gofri reggelire? Szeretitek? kérdezte Kriszta a telefonba. 
Naná!!! Kiabálták a gyerekek! Gofji, gofji!! – tehát mentünk! Így indult a tavasz legvégén egy borongós vasárnap reggel. Mentünk. Vendégségbe? Igen is, meg nem is. Vigyünk valamit, mert ugye azt azért illik, még akkor is, ha jó barátokhoz megyünk, akivel mindennapi a kapcsolatunk. De mi fér a gofri mellé? Hát három csomag spárga! Amit egy napja elfelejtettem betenni a hűtőbe... No comment. Két gyerek mellett néha ilyen is becsúszik. Ugyan a szaga kicsit fura volt, de kinézetre nem látszott rajta semmi.  :)




Micsoda hülyeség spárgát vinni a gofrihoz! szólalt meg a család másik felnőtt tagja. 
Igen. Az. De kit tudja mi lesz még belőle, így bekerült a papírzacskóba, majd elindultunk Krisztáékhoz.

Megérkeztünk. Hat utcával odébb, 3 csomag spárgával felszerelkezve léptünk be az ajtónés... ilyen finom illatokat csak a nagymamámnál éreztem, amikor még kislány voltam, és bizony azóta már eltelt néhány év. Mennyei volt!


A három gyerek persze egyből asztalhoz ült, bennünket felnőtteket sem kellett sokáig kérlelni, és már ettük, tömtük, majszoltuk a cukormentes gofrikat!

 
És ott, annál a hatalmas, öreg asztalnál – ahol a Menta Magazin ötlete is megszületett – egyszercsak felkiáltottunk, kell egy fotósorozat a spárgáról is!





Csapot papot otthagyva (a gofrit, a nagyi lekvárját, a bio dzsemet és a nutellát is) elkezdtünk vázáért, háttérért, fa lapért, csengőért kutatni.... Az a ház egyébként tele van régi kincsekkel, a kertben virágzik a pünkösdi rózsa és egyéb kedves növények, és persze a fa ládában burjánzik a menta. Először a kamrát forgattuk fel, majd a konyhát szedtük szét, és csak állítgattuk a spárgákat, cserélgettük a hátteret és a kiegészítőket, miközben a gép csak kattogott és kattogott.... az eredményt a magazinban is láthatjátok.



És mi lett a spárgából? Leves, Eszter receptje alapján, amit természetesen szintén megtaláltok a Menta Magazinban.

Bejegyezte: Évi


Fotó: Galló Krisztina by FOTOGALLO
Stylist: Csiszér Éva by Tudatos Életért Egyesület, Galló Kriszta

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése